BİTKİ ADI |
UYGULAMA ZAMANI |
DAMLAMA SULAMA İLE UYGULAMA |
YAPRAKTAN UYGULAMA (100 l suya) |
Domates, Biber, Hıyar,
Patlıcan, Fasulye. |
Şaşırtmadan 15 gün sonra başlayıp 20 gün
aralıklarla hasat sonuna kadar. |
Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır |
200-250 g |
Kabak, Karpuz, Kavun |
Kol atımında, meyve tutumunda, daha sonra
20 gün aralıklarla |
Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır |
200-250 g |
Ispanak, Lahana, Karnabahar,
Pırasa, Marul, Maydanoz |
Bitkiler 3-4 yapraklı duruma geldikten sonra
20 gün aralıklarla |
Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da |
200-250 g |
Kesme Çiçekçilik |
Çiçeklenme öncesi 20 günde bir defa |
Her uygulamada sulama suyuna dekara 2 kg verilir |
200-250 g |
Çilek |
Gelişme döneminde 20 gün ara ile |
Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da |
200-250 g |
Patates, Şeker Pancarı,
Soğan, Sarımsak ve Turp |
Bitkiler 3-4 yapraklı duruma geldikten sonra
20 gün aralıklarla |
Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da
karıştırılır |
200-250 g |
Narenciye, Elma, Kivi , Armut,
Şeftali, Ayva, Erik, Kiraz,
Nektarın, Kayısı, Muz, Nar vb |
Şubat-mart ayında birinci uygulama, meyve
tutumundan sonra ikinci uygulama |
Her uygulamada sulama suyuna 1 kg/da |
200-250 g |
Bağ |
Gelişme döneminde 20 gün ara ile |
Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da |
150-200 g |
Mısır |
Her sulamada, sulama suyunda |
Her uygulamada sulama suyuna 2 kg/da |
300-350 g |
Tütün, Ayçiçeği |
Her sulamada, sulama suyunda |
Her uygulamada sulama suyuna 2 kg/da |
300-350 g |
Pamuk |
Vejetasyon başında, koza oluşumundan önce,
20 gün sonra üçüncü uygulama |
Her uygulamada sulama suyuna 2 kg/da |
300-350 g |
Yeşil Alanlar |
İlkbaharda yapılan ilk biçimden sonra |
2 ayda bir kez olmak üzere her uygulamadan
sulama suyuna 1,5 kg/da |
200-250 g |
Buğday, Arpa, Çeltik |
Sapa kalkma döneminde |
- |
300-350 g |