BİTKİ |
UYGULAMA ZAMANI |
YAPRAKTAN (g/100 l su) |
TOPRAKTAN (kg/da) |
Sera Sebzeleri, Açık Tarla Sebzeleri, Kavun, Karpuz, Çilek vb |
Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır |
100 - 200 |
3 - 4 |
Elma, Armut, Ayva, Şeftali, Kiraz, Vişne, Kayısı, Nektarin, Erik vb |
Meyve tutumunda itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır |
200 - 300 |
3 - 4 |
Üzüm, Muz, Nar, Incir, Narenciye, Zeytin, Çay vb |
Çiçeklenmeden sonra 20 günde ara ile 3-4 kez uygulanır |
200 - 300 |
4 - 5 |
Fındık, Ceviz, Antepfıstığı, Kestane vb |
Meyve tutumunda itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır |
200 - 300 |
4 - 5 |
Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Soya, Kanola, Lahana, Turp, Havuç,
Kereviz, Karnabahar, Baklagiller, Yem Bitkileri, Tahıllar (Buğday,
Arpa, Yulaf, Çavdar vb) |
Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır |
200 - 300 |
4 - 5 |
Şeker Pancarı, Patates, Çeltik, Soğan, Sarımsak vb |
Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1-2 kez uygulanır |
200 - 300 |
4 - 5 |
Süs Bitkileri |
Gelişme döneminde 30 gün ara ile 2-3 kez uygulanır |
200 - 300 |
4 - 5 |
Çim Alanları |
İhtiyaç duyuldukça 2-3 kez uygulanır |
200 - 300 |
4 - 5 |