Toprak EN
Kayısı için Gübreleme Önerileri
Kayısı
Önerilen Gübreler
İGSAŞ N-CALBOR

İGSAŞ N-CALBOR

Avantajlar: İçerdiği nitrat azotu, kalsiyum ve bor besin elementleri ile bitkilerin kök ve yeşil aksamlarının gelişimi, çiçeklenme ve tozlaşma için gerekli olup meyve verimi ile kalitesini artırır, meyvelerin iri ve düzgün şekilli olmalarını sağlar.

Kullanım Şekli: İkinci damlama sulama ile 2 kg

Potasyum Sülfat %51

Potasyum Sülfat %51

Avantajlar: Kapsadığı potasyum ve kükürt ile bitkinin potasyum ve kükürt ihtiyacını karşılar. Solunum ve fotosentezi düzenler, bitkileri hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı kılar, kök ve yeşil aksam gelişimi ile meyve verim ve kalitesini artırır.

Kullanım Şekli: 5., 6. ve 7. damla sulama ile toplamda 6 kg

İGSAŞ 3-24-0

İGSAŞ 3-24-0

Avantajlar: Bitkilerin azot, fosfor ve çinko ihtiyacını karşılar. kök ve yeşil aksam gelişimi ile meyve verim ve kalitesini yükseltir.

Kullanım Şekli: İlk damla sulama ile 5 kg

VARIOAGRO UAN 32

VARIOAGRO UAN 32

Avantajlar: İçerdiği üre, amonyum ve nitrat azotları ile bitkinin her dönemde azot ihtiyacını karşılar. Yaprakta klorofili artırarak kök ve yeşil aksam gelişimi ile meyve verimi ve kalitesini yükseltir.

Kullanım Şekli: 3., 4., 5. ve 6. damla sulama ile toplamda 10 kg

İGSAŞ ENLARGE POTASH

İGSAŞ ENLARGE POTASH

Avantajlar: İçerdiği yüksek organik madde, azot ve potasyum sayesinde toprağı zenginleştirir, bitkiyi güçlendirir. Hastalık ve zararlılara karşı bitkiyi dayanıklı kılar ve ürün verimi ile kalitesini artırır.

Kullanım Şekli: İkinci damla sulama ile 2 kg

İGSAŞ ÜRE %46 N

İGSAŞ ÜRE %46 N

Avantajlar: İGSAŞ COMBİ ile birlikte uygulandığında, COMBİ' deki mikro besinlerin yapraktan emilimini artırır, yeşil aksamı geliştirir, meyve verim ve kalitesini yükseltir.

Kullanım Şekli: Çiçeklenme öncesi ve meyve bağlayınca yaprağa 0,3'er kg /100 L su

Kalsiyum Nitrat

Kalsiyum Nitrat

Avantajlar: İçerdiği yüksek oranda nitrat azotu ve kalsiyum ile bitkinin azot ve kalsiyum ihtiyacını destekler. Meyve kabuğunu sağlamlaştırarak nakliye esnasındaki ezilmeleri önler ve depo ömrünü artırır. Ayrıca yeşil aksam ve meyveyi hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı kılar, kök, yeşil aksam ve meyve gelişimi ile verim ve kaliteyi yükseltir.

Kullanım Şekli: Meyveler orta büyüklüğe yaklaşırken başlanıp 1 hafta ara ile 2 kez 1 kg/100 L su dozunda meyvelere püskürtülmelidir.

İGSAŞ COMBİ

İGSAŞ COMBİ

Avantajlar: İçerdiği demir, çinko, mangan, bor, bakır ve molibden mikro besin elementleri ile bitkilerde gelişim hormonları ve klorofili artırarak fotosentez ile karbonhidrat metabolizmasını teşvik eder, enzim aktivitelerini düzenler. Dolayısıyla genel olarak bitkinin kök ve yeşil aksam gelişimi ile meyve verim ve kalitesini artırır.

Kullanım Şekli: Çiçeklenme öncesi ve meyve bağlayınca yaprağa 0,15'er /100 L su İGSAŞ Üre ile karıştırılarak kullanılabilir.

İGSAŞ NİTRİK ASİT

İGSAŞ NİTRİK ASİT

Avantajlar: Nitrat formunda azot içeriği ile bitkilere her çeşit toprakta azot desteği verir, sulama sistemlerindeki kireç ve pas tıkanıklarını giderir ve toprakta değinim yüzeylerinde çok az da olsa bir pH düşüşü yapar.

Kullanım Şekli: 4., 8. ve 10. damla sulama ile toplamda 3 kg