Toprak EN
Ar-Ge
Akıllı tarım

iyi gelecek

İGSAŞ Ar-Ge Merkezi

53 yılı aşkın süredir Türk sanayii ve Türk tarımına hizmet eden AR-GE ve ürün geliştirme çalışmalarımızın resmi nitelik kazanarak ayrı bir birimde sürdürülebilir yeni teknolojilerin ve ürünlerin geliştirilmesi için şirketimiz 2018 yılı sonunda Sanayi Bakanlığı’na başvurmuş ve aynı yıl içinde AR-GE Merkezi olma hakkı kazanmıştır.

Kütahya’da bulunan AR-GE Merkezi’mizde alanında uzmanlaşmış doktora, yüksek lisans ve lisans mezuniyetine sahip tam zamanlı kimyager, kimya mühendisi, makine mühendisi,ziraat mühendisi ve destek personelleri görev yapmaktadır.

Ar-Ge Merkezi'mizin temel amacı, sürekli gelişen ekonomik şartlara uyum sağlayarak piyasa dinamiklerine hızla adapte olmak, fırsatları keşfetmek ve teknolojik ilerlemeleri entegre etmek için inovasyonun gücünü kullanarak şirketimizin geleceğini şekillendirmektir. Ana hedeflerimiz arasında, dünyadaki gelişmeleri takip ederek tarım ve savunma sanayii alanında inovatif ve rekabetçi teknolojik projeler üretmek, patente ve faydalı modele dayalı yeni ürünler ve alternatif teknolojiler geliştirmek, yurtiçi ve yurtdışı üniversiteler ve teknoparklarla işbirliği içinde katma değerli projeler yürütmek ve bilgi ağlarında aktif rol almak bulunmaktadır.

Ar-Ge Merkezimiz,aynı zamanda uluslararası regülasyonlara uyum sağlamak amacıyla karbon emisyonlarının düşürülmesi, enerji ve su tasarrufu sağlayacak projelerin geliştirilmesi yönünde de önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir.

İGSAŞ AR-GE Merkezi oluşturduğu teknolojik altyapısıyla ve yetkin personeliyle gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarını ulusal ve uluslararası TÜBİTAK TEYDEB & Eureka / Eurostars/Horizon projeleriyle yürütmektedir.

Arge Merkezi Faaliyetleri

Arge Merkezleri’nin kuruluş amacı olan üniversite-sanayi iş birliklerini gerçekleştirerek ülke sanayisini ve tarımını dışa bağımlılıktan kurtarmak ve “Milli Sanayi” ve “Milli Tarım” mottolarıyla yürüttüğümüz kısa-orta-uzun vadeli ar-ge projelerimizde,

  • Düşük karbonlu gübre teknolojilerinin geliştirilmesi,
  • Yeşil hidrojen tabanlı üretim yöntemleri,
  • Sera gazı emisyonlarını azaltan süreçlerin optimizasyonu,
  • Yerel tarım atıklarının gübre olarak kullanımı,
  • Toprak sağlığını koruyan teknolojiler,
  • Genetik modifikasyon stratejileri,
  • Akıllı besin yönetimi,
  • Yapay zeka algoritmalarıyla enerji ve hammadde tüketiminin optimize edilmesi,
  • Hastalık ve iklim dirençli bitkiler için özel gübre formülasyonları,
  • Dikey tarım projeleri,
  • Enerji verimliliğini artırma ve suyun geri dönüşümü

yer almaktadır.

İnovatif çalışmalarımızdan örnekler
İnovatif çalışmalarımızdan örnekler

İstanbul Kapalı Dikey Tarım Projesi: İGSAŞ, Türk tarım sektöründe yeni bir devrin başlangıcı olan kapalı dikey tarım teknolojilerinin geliştirilmesi üzerine ,Tarım ve Orman Bakanlığı ile beraber ilk kamu özel iş birliği kapsamında 2022 sonunda İstanbul’da hayata geçirilen ‘Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi’ nin çözüm ortağıdır. İSTANBUL Kağıthane Belediye Otoparkı’nın -8’nci katında,yerin 30 metre derinliğinde bulunan ve dünyanın en derin ikinci tarımsal üretim noktasında nitelikli yeşil ürünler üretilmektedir.

İnovatif çalışmalarımızdan örnekler
Makale ve yayın çalışmalarımız

Sürdürülebilir tarım hedeflerimize ulaşmak için Ar-Ge merkezimizde yürüttüğümüz çalışmalar büyük bir öneme sahiptir. Bu doğrultuda, Ar-Ge merkezimizde 2 patent,2 faydalı model ve 15 ulusal/uluslararası makale yayınlanmıştır.

İnovatif çalışmalarımızdan örnekler
Kocaeli Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi AR-GE Proje Pazarı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin düzenlenlediği ‘DPÜ TTO 2. AR-Ge Proje Pazarı’ etkinliğinde sunduğumuz ‘Yavaş Salınımlı İnhibitör Sentezi’ projemiz birincilik ödülünü aldık. Kocaeli Üniversitesi TTO tarafından düzenlenen AR-GE Proje Pazarı’nda, İGSAŞ AR-GE Merkezi’mizde yürütülen sürdürülebilir tarım projelerimizi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için geliştirdiğimiz ürünlerimizi aktardık.

İGSAŞ CEMRE
İGSAŞ CEMRE

İGSAŞ Akıllı Tarım projesi içeriğinde; hava aracı kapsamında ürettiğimiz İGSAŞ CEMRE isimli prototipimiz mevcuttur. İGSAŞ CEMRE ismi ve markası Türk Patent Enstitüsü tarafından tarafımıza tescillenmiştir. 50.yılını geçen yıl kutladığımız İGSAŞ’ ımızın Türk tarımına yönelik çalışmalarına teknolojik yaklaşım ve yenilikçi yöntemlerle destek vermeyi amaçladığımız projemiz, İGSAŞ AR-GE MERKEZİ tarafından hayata geçirilmiştir.

Bu prototip ile gerçekleştirmeyi düşündüğümüz faaliyetler Kurumsal Sosyal sorumluluk ve tarımsal alanda olacaktır. Kurumsal Sosyal Sorumluluk kapsamında gerçekleştirmeyi planladığımız faaliyetimiz şu şekildedir: Kocaeli / Kandıra’da Çubuklu Osmaniye İlkokulu Müdürü’nü ziyaret ettik. Çubuklu Osmaniye İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle birlikte üzerinde çocukların isimlerinin yazılı olduğu tohum toplarını açık bir sahaya atarak ağaçlandırma yaptık. Tohum topu atma faaliyetini 2020 yılında Kütahya fabrika arazisinde gerçekleştirdik. Attığımız tohum topları yeşerdi ve küçük bir orman oluşturduk.

İGSAŞ TOYGAR
İGSAŞ TOYGAR

İGSAŞ Akıllı Tarım projesi içeriğinde; tarla robotu – yer aracı kapsamında ürettiğimiz İGSAŞ TOYGAR isimli prototipimiz mevcuttur. İGSAŞ TOYGAR ismi ve markası Türk Patent Enstitüsü tarafından tarafımıza tescillenmiştir.