Toprak EN
Patlıcan için Gübreleme Önerileri
Patlıcan
Önerilen Gübreler
Üre Fosfat 18-44-0

Üre Fosfat 18-44-0

Avantajlar: Bitkinin azot ve fosfor ihtiyacını destekler. Kök ve yeşil aksam gelişimi ile meyve verimi ve kalitesini yükseltir.

Kullanım Şekli: Çiçeklenme başlangıcında yaprağa 0,2 kg

İGSAŞ COMBİ

İGSAŞ COMBİ

Avantajlar: İçerdiği demir, çinko, mangan, bor, bakır ve molibden mikro besin elementleri ile bitkilerde gelişim hormonları ve klorofili artırarak fotosentez ile karbonhidrat metabolizmasını teşvik eder, enzim aktivitelerini düzenler. Dolayısıyla genel olarak bitkinin kök ve yeşil aksam gelişimini artırır, meyve verimi ve kalitesini artırır. Fidenin araziye adaptasyonunu kolaylaştırır.

Kullanım Şekli: Çiçeklenme öncesi ve meyve bağlayınca yaprağa 0,1'er /100 L su İGSAŞ Üre Fosfat ile karıştırılarak kullanılabilir.

VARIOAGRO UAN 32

VARIOAGRO UAN 32

Avantajlar: İçerdiği üre, amonyum ve nitrat azotları ile bitkinin azot ihtiyacını karşılar. Yaprakta klorofili artırarak kök ve yeşil aksam gelişimi ile meyve verimi ve kalitesini yükseltir.

Kullanım Şekli: 2., 3., 4. ve 5. damla sulama ile toplamda 8 kg

İGSAŞ N-CALBOR

İGSAŞ N-CALBOR

Avantajlar: İçerdiği nitrat azotu, kalsiyum ve bor besin elementleri ile bitkilerin toprak altı ve toprak üstü aksamlarının gelişimi, çiçeklenme ve tozlaşma için gerekli olup meyve verimi ile kalitesini artırır. Meyvelerin iri ve düzgün şekilli olmalarını sağlar.

Kullanım Şekli: İkinci damla sulama ile 2 kg

İGSAŞ ENLARGE POTASH

İGSAŞ ENLARGE POTASH

Avantajlar: İçerdiği yüksek organik madde, azot ve potasyum sayesinde toprağı zenginleştirir, bitkiyi güçlendirir. Hasatlık ve zararlılara karşı bitkiyi dayanıklı kılar ve meyve verimi ile kaliteyi artırır.

Kullanım Şekli: İkinci damla sulama ile 2 kg

Kalsiyum Nitrat

Kalsiyum Nitrat

Avantajlar: İçerdiği yüksek oranda nitrat azotu ve kalsiyum ile bitkinin azot ve kalsiyum ihtiyacını destekler. Patlıcan meyvelerinde çok yaygın görülen çiçek burnu çürüklüğü problemini önler. Meyve kabuğunu sağlamlaştırarak nakliye esnasındaki ezilmeleri önler ve raf ömrünü artırır. Ayrıca yeşil aksam ve meyveyi hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı kılar, kök, yeşil aksam ve meyve gelişimi ile verim ve kaliteyi yükseltir.

Kullanım Şekli: Meyveler orta büyüklüğe yaklaşırken başlanıp 1 hafta ara ile 2-3 kez 1 kg/100 L su dozunda meyvelere püskürtülmelidir.

Potasyum Nitrat

Potasyum Nitrat

Avantajlar: Kapsadığı nitrat azotu ve potasyum ile bitkinin azot ve potasyum ihtiyacını karşılar. Solunum ve fotosentezi düzenler, bitkileri hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı kılar, kök, yeşil aksam ve meyve gelişimi ile verim ve kaliteyi artırır.

Kullanım Şekli: 5., 6. ve 7. damla sulama ile toplamda 7 kg

İGSAŞ 3-24-0

İGSAŞ 3-24-0

Avantajlar: Bitkilerin azot, fosfor ve çinko ihtiyacını karşılar. Kök, yeşil aksam ve meyve gelişimi ile verim ve kalitesini yükseltir.

Kullanım Şekli: İlk damla sulama ile 5 kg