Bitkisel menşeli sıvı organomineral gübre olup %20 organik madde, %3 toplam azot (%0.3 organik azot, %2.7 üre azotu), %20 suda çözünür fosfor (P2O5) ve %3 suda çözünür çinko (Zn) içermektedir. pH değer ise 1.5-3.5 arasında değişmektedir. Damla, yağmurlama ve yeraltı sızdırma sulamaları ile gelişme dönem başında toprağa uygulandıklarında toprağa organik madde, azot, fosfor ve çinko desteği vermiş olur, toprak verimliliğini artırır. Eşliğinde mikro besin elementli gübreler verilirse mikro besinlerin kireç tarafından bağlanmasını önler, toprakta yapıyı güçlendirerek su tutma kapasitesini artırır, hava ve su sirkülasyonunu düzenler ve toprağı erozyona karşı güçlü tutar. Yine her cins bitkide pülverizatörle yalnız veya insektisitlerle birlikte yaprağa püskürtülerek de uygulanabilir.
Bitkiler | Uygulama Zamanları ve Şekilleri | Yapraktan Uygulama (m/da) | Topraktan Uygulama (m/da) |
---|---|---|---|
Domates,biber,salatalık,kabak, patlıcan, çilek vb. | Fide dikiminden 2 hafta sonra ilk uygulama yapılarak hasada kadar 15-20 gün aralıkla | 300 - 350 | 2 - 4 |
Kiraz,erik,kayısı,şeftali,elma,armut | Meyve tutumundan itibaren, meyveler normal iriliklerine ulaşıncaya kadar, 3-4 uygulama | 300 - 400 | 3 - 4 |
Soğan, sarımsak | Gelişme dönem boyunca, hasada kadar 2-3 uygulama | 250 - 300 | 3 - 4 |
Narenciye, muz, zeytin | Meyve tutumundan itibaren, meyveler normal iriliklerine y ulaşıncaya kadar, 3-4 uygulama Topraktan uygulamalar çiçek gözlerinin kabarmaya başladığı dönemde ve hasat döneminden bir ay öncesine kadar 20-25 gün aralıklarla | 300 - 350 | 3 - 4 |
Kavun, karpuz | Fide dikiminden 2 hafta sonra ilk uygulama yapılarak hasada kadar 15-20 gün aralıkla | 300 - 350 | 2 - 3 |
Şeker pancarı, havuç, turp | Meyve tutumu ve ç bağlama döneminden itibaren, olgunlaşma dönemine kadar 20 gün ara ile | 300 - 350 | 3 - 4 |
Bağ | Yapraklar görüldüğünden itibaren başlayıp, ben düşene kadar 2-3 uygulama | 300 - 350 | 2 - 4 |
Yem bitkileri (yonca, silajlık mısır, fiğ) | Gelişme dönemi boyunca 1-2 uygulama | 300 - 350 | 2 - 4 |
Endüstri bitkileri (pamuk, çeltik, soya fasulyesi, mısır) Tahıllar (Buğday, arpa, yulaf) | 1 uygulama çiçek öncesi 2 uygulama çiçek sonrası hasat dönemine kadar 20 gün ara ile | 300 - 350 | 2 - 4 |
Çim alanları ve kesme çiçekçilik | Dane oluşumundan itibaren, olgunlaşma dönemine kadar 20 gün ara ile | 200 - 250 | 2 - 4 |
Garanti Edilen İçerik | Kütlece (%w/w) |
---|---|
Organik madde | 20 |
Toplam Azot (N) | 3 |
Organik Azot (N) | 0,3 |
Üre Azotu (N) | 2,7 |
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) | 21 |
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) | 20 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) | 3 |
pH | 1,5 - 3,5 |