AN-18 sıvı azotlu gübre olup %18 oranında toplam azot içermektedir. Azot içeriğinin %9’u bitkilerce hemen alınabilen amonyum azotu ve %9’u yine bitkilerce hemen alınabilen nitrat azotudur. Tüm bitkilere gelişim dönemi başlangıcından ortasına kadarki dönemde damla, yağmurlama, yer altı sızdırma ve center pivot sulamalarla uygun dozlarda toprağa uygulanabilir.
Bitkiler | Uygulama Zamanları ve Şekilleri | Damla Sulama ile Uygulama | Yapraktan Uygulama (100 LT Suya/cc) |
---|---|---|---|
Domates, biber, hıyar, patlıcan, fasulye | Şaşırtmadan 15 gün sonra başlayıp 20 gün aralıklarla hasat sonuna kadar | Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır | 200 - 250 |
Kabak, karpuz, kavun | Kol atımında, mevye tutumunda, daha sonra 20 gün aralıklarla | Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır | 200 - 250 |
Ispanak, lahana, karnabahar, pırasa, marul, maydanoz | Bitkiler 3-4 yapraklı duruma geldikten sonra 20 gün aralıklarla | Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır | 200 - 250 |
Kesme çiçekçilik | Çiçeklenme öncesi 20 günde 1 defa | Her uygulamada sulama suyuna dekara 2 kg verilir | 200 - 250 |
Çilek | Gelişme dönemimde 20 gün ara ile | Her uygulamada sulama suyuna dekara 2 kg verilir | 200 - 250 |
Patates, şeker pancarı, soğan, sarımsak ve turp | Bitkiler 3-4 yapraklı duruma geldikten sonra 20 gün aralıklarla | Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır | 200 - 250 |
Narenciye, elma, armut, şeftali, ayva, erik, kiraz, nektarin, kayısı, nar | Şubat - Mart ayında 1.uygulama, meyve tutumundan sonra 2. uygulama | Her uygulamada sulama suyuna 1 kg/da karıştırılır | 200 - 250 |
Bağ | Gelişme dönemi boyunca | Her uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır | 150 - 200 |
Tütün, ayçiçeği | Her sulamada, sulama suyunda | Her uygulamada sulama suyuna 2 kg/da karıştırılır | 300 - 350 |
Mısır | Her sulamada, sulama suyunda | Her uygulamada sulama suyuna 2 kg/da karıştırılır | 300 - 350 |
Pamuk | Vejetasyon başında, koza oluşumundan önce, 20 gün sonra üçüncü uygulama | Her uygulamada sulama suyuna 2 kg/da karıştırılır | 300 - 350 |
Yeşil alanlar | İlkbaharda yapılan ilk biçinden sonra | 2 ayda bir kez, her uygulamadan suluma suyuna 1,5 kg/da | 200 - 250 |
Buğday, arpa, çeltik | Sapa kalkma döneminde | 300 - 350 |
Garanti Edilen İçerik | Kütlece (%w/w) |
---|---|
Toplam Azot (N) | 18 |
Nitrat Azotu (N) | 9 |
Amonyum Azotu (N) | 9 |
pH Aralığı | 7,2 |