Toprak EN
İGSAŞ AN 18

İGSAŞ AN 18

Azotlu Gübre Çözeltisi

AN-18 sıvı azotlu gübre olup %18 oranında toplam azot içermektedir. Azot içeriğinin %9’u bitkilerce hemen alınabilen amonyum azotu ve %9’u yine bitkilerce hemen alınabilen nitrat azotudur. Tüm bitkilere gelişim dönemi başlangıcından ortasına kadarki dönemde damla, yağmurlama, yer altı sızdırma ve center pivot sulamalarla uygun dozlarda toprağa uygulanabilir.

Kategori: Sıvı Gübreler
BitkilerUygulama Zamanları ve ŞekilleriDamla Sulama ile UygulamaYapraktan Uygulama (100 LT Suya/cc)
Domates, biber, hıyar, patlıcan, fasulyeŞaşırtmadan 15 gün sonra başlayıp 20 gün aralıklarla hasat sonuna kadarHer uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır200 - 250
Kabak, karpuz, kavunKol atımında, mevye tutumunda, daha sonra 20 gün aralıklarlaHer uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır200 - 250
Ispanak, lahana, karnabahar, pırasa, marul, maydanozBitkiler 3-4 yapraklı duruma geldikten sonra 20 gün aralıklarlaHer uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır200 - 250
Kesme çiçekçilikÇiçeklenme öncesi 20 günde 1 defaHer uygulamada sulama suyuna dekara 2 kg verilir200 - 250
ÇilekGelişme dönemimde 20 gün ara ileHer uygulamada sulama suyuna dekara 2 kg verilir200 - 250
Patates, şeker pancarı, soğan, sarımsak ve turpBitkiler 3-4 yapraklı duruma geldikten sonra 20 gün aralıklarlaHer uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır200 - 250
Narenciye, elma, armut, şeftali, ayva, erik, kiraz, nektarin, kayısı, narŞubat - Mart ayında 1.uygulama, meyve tutumundan sonra 2. uygulamaHer uygulamada sulama suyuna 1 kg/da karıştırılır200 - 250
BağGelişme dönemi boyuncaHer uygulamada sulama suyuna 1-2 kg/da karıştırılır150 - 200
Tütün, ayçiçeğiHer sulamada, sulama suyundaHer uygulamada sulama suyuna 2 kg/da karıştırılır300 - 350
MısırHer sulamada, sulama suyundaHer uygulamada sulama suyuna 2 kg/da karıştırılır300 - 350
PamukVejetasyon başında, koza oluşumundan önce, 20 gün sonra üçüncü uygulamaHer uygulamada sulama suyuna 2 kg/da karıştırılır300 - 350
Yeşil alanlarİlkbaharda yapılan ilk biçinden sonra2 ayda bir kez, her uygulamadan suluma suyuna 1,5 kg/da200 - 250
Buğday, arpa, çeltikSapa kalkma döneminde 300 - 350
Garanti Edilen İçerikKütlece (%w/w)
Toplam Azot (N)18
Nitrat Azotu (N)9
Amonyum Azotu (N)9
pH Aralığı7,2